Kirurgisk behandlingar :

-  Tandutdragning 


När en tand är skadat eller frakturerad och rötterna finns kvar djupt in i benet, måste opereras för att rötterna komma ut. Mer typiskt påverkade tänder är visdomständer som kan vara belägen helt i benet, eller har utfört en del inne i munnen (partial erupterad).
Allmänna kirurgiska exporten med den vanliga lokalbedövning. Vi gör snitt i tandköttet och benet med laser för att visa tanden och ta bort det försiktigt. Om har skapat ett stort gap i benet, sedan använda tillväxtfaktorer för att fylla tomrummet och att regenerera nytt ben där.

-  Regenerering av ben och tandköttet 


Ofta måste vi återskapa ben eller tandköttet förstörs för att bota en parodontit, skapar tillräckligt med ben för att placera ett implantat, för att förbättra det estetiska eller funktionalitet etc.
Remodellering av ben eller tandköttet görs med kirurgiska tekniker. Vi använder speciella implantat, men också tillväxtfaktorer och stamceller som initierar och förbättrar denna förnyelse.

-  Förebyggande av benförlust efter extraktion

 

Atraumatisk borttagning av tand och ersättning av ett implantat


När vi har planerat att dra en tand och ersätta det med ett implantat, sedan extraktion av denna tand är ett viktigt steg i behandling och bör beslutas av tandläkaren när kommer att placera implantatet och hur det händer.

 

Ibland är bättre att extrahera tanden och samtidigt placera implantatet. Några andra gånger är det bättre att lämna tanden och bentransplantat initialt instalerad med tillväxtfaktorer och stamceller för att skapa tillräckligt med ben för att komma in i andra steget implantatet.


Med hänvisning nu till hur man gör extraktionen av tanden, kommer påverka på vilket sätt kommer implantatet att placeras. Utvinningen av tanden ska vara med atraumatisk sätt med hjälp av specialverktyg och tillämpa mycket låga krafter. Detta kommer att uppnå det lägsta trycket i benet och tandköttet och därmed deras lägre absorption.

-  Kirurgisk periodontal terapi


 Ibland parodontit inte svarar på konservativ behandling med root debridering och Laser, på grund av eventuella hormonella problem, genetisk predisposition för parodontit, avancerade skador eller felaktig munhygien.
I sådana fall den sista utvägen att rädda tänderna är kirurgisk behandling av parodontit. Detta görs efter att ha öppnat gummina med lasern och se rötterna av tänderna och det skadade benet. Då rena radikalerna ultraljud sterilisera tandköttet och benet med lasern. När allt är ren och steril, med hjälp av transplantat, tillväxtfaktorer och stamceller för att återskapa ben som har förstörts och återigen sy tandköttet på plats.
Efter 3-4 månader vi utvärdera resultatet och göra underhåll med regelbunden rengöring och re-recensioner.